پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 240498
گياه دارويي بکاريم، رونق اقتصادي برويانيم/ چهارمحال و بختياري رويشگاه بيش از هزار کونه گياه دارويي، صنعتي و خوراکي
تاریخ انتشار : 1399/10/02 09:53:33
نمایش : 1408
شرايط آب و هوايي چهارمحال و بختياري سبب شده است تا ظرفيت بالايي براي کشت گياهان دارويي در اين استان فراهم شود و مي‌تواند در جهت اشتغالزايي و بهبود معيشت مردم استان تاثير بالايي داشته باشد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از جهانبين نيوز؛ تا به حال يک هزار و ۴۰۰ گونه گياهي دارويي، صنعتي و خوراکي در چهارمحال و بختياري شناسايي شده است و اين موضوع باعث شده اين استان به‌عنوان يکي از قطب‌هاي توليد اين دسته از گياهان مطرح شود.
 
اين ظرفيت بزرگ سبب شده است تا در سال‌هاي اخير فعالان در عرصه توليد اين گياهان افزايش يابد و زمينه اشتغالزايي در چهارمحال و بختياري براي بسياري از جوانان فراهم شود، مسئولان امر نيز در اين زمينه حمايت‌هاي لازم را داشته‌اند و در اين مدت منابع طبيعي و آبخيزداري و جهاد کشاورزي استان با برگزاري دوره‌هاي آموزش و ترويجي اطلاعات لازم را در اختيار بهره‌برداران قرار مي‌دهند.
 
توسعه کشت گياهان دارويي در راستاي اقتصادي کردن مراتع و بهبود معيشت بهره‌برداران
 
فرامرز مرداني رئيس اداره مرتع‌ منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: در سال‌هاي گذشته حدودا ۳۰ طرح گياهان دارويي به متقاضيان فعاليت در اين زمينه  واگذار شده است.
 
وي با بيان اينکه طي قراردادهاي منعقد شده در اين راستا، گياهان دارويي مانند کلوس، باريجه، آنغوزه، آويشن و موسير به صورت پراکنده در سطح استان کشت شده است يادآور شد: طبق برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته بنابر اين است که امسال ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گياه دارويي در استان کشت شود. 
 
مرداني از کشت گونه‌هاي گياهي باريجه، آنغوزه، کلوس، آويشن و موسير در طرح‌هاي امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: توسعه کشت گياهان دارويي در راستاي اقتصادي کردن مراتع و بهبود معيشت بهره‌برداران و جوامع محلي نقش موثري دارد و از افراد متقاضي براي اجراي طرح کشت گياهان دارويي حمايت مي‌شود.
 
سرمايه‌گذاري در صنعت گياهان دارويي گامي در جهت تحقق اشتغال و افزايش صادرات غيرنفتي
 
حسين برزگر معاون بهبود توليدات گياهي جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري توسعه کشت گياهان دارويي در اين استان را از مهمترين اهداف جهاد کشاورزي عنوان و خاطرنشان کرد: يکي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين استان که آن را به بستري براي کشت گياهان دارويي تبديل کرده است سازگاري اين گياهان با شرايط آب و هوايي آن است و اين ظرفيت بزرگي است که براي چهارمحال و بختياري فراهم شده است.
 
معاون بهبود توليدات گياهي جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري يادآور شد: کشت گياهان با نياز آبي بالا به سبب خشکسالي‌هاي اخير و کاهش بارش‌ها محدود شده است و گياهان دارويي مي‌توانند جايگزين خوبي براي آن‌ها باشند.
 
برزگر تغيير الگوي کشت و بهره گيري از ظرفيت گياهان دارويي براي کشت را موجب حفظ اشتغال پايدار بخش کشاورزي عنوان داشت و افزود: سرمايه‌گذاري در صنعت گياهان دارويي در تحقق اشتغال و افزايش صادرات غيرنفتي تاثير بسزايي خواهد داشت.
 
وي اضافه کرد: براساس مدل توسعه  کشت گياهان دارويي از ابتداي سال ۱۴۰۰ با تدوين و ابلاغ برنامه وزارت جهاد کشاورزي،دربازه زماني پنج ساله ،در يک هزار و ۵۰۰ هکتار  ديگر از اراضي کشاورزي استان کشت گياهان دارويي انجام مي شود.
 
به گزارش جهانبين نيوز؛ با توجه به اينکه چهارمحال و بختياري همواره رده‌هاي اول و دوم بيکارترين استان کشور را به خود اختصاص داده است و نبود شغل مناسب سبب شده تا بسياري از جوانان به ناچار خانه و خانواده خود را رها کنند و در شهر و استان ديگري مشغول به کار شوند، مي‌طلبد از پتانسيل فوق العاده استان براي کشت گياهان دارويي استان را از وضعيت بحراني به سبب نبود موقعيت کاري خارج کرده و راه را براي اشتغال هرچه بيشتر جوامع محلي باز شود.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html